3 condimente benefice pentru creier

usturoi

usturoiCondimentele pe care le adaugam in mancare pentru a-i oferi un gust mai bogat,au o serie de beneficii la nivelul sanatatii. Mai exact, unele dintre aceste condimente alimenteaza si imbunatatesc activitatea creierulu, iar cu cat sunt consumate mai mult si mai des, cu atat rezultatele se vor simti mai puternic.

 

 

Iata 3 dintre cele mai bune condimente pentru creier.

Curcuma

Fiind un antioxidantimbatabil si un anti-inflamator foarte puternic, in India unde curcuma si curry se consuma aproape zilnic, motiv pentru care riscul de a dezvolta Alzheimer este cu 25% mai mic comparativ cu SUA.

Un studiu de laborator, realizat asupra unor cobai, a demonstrat ca soarecii care au fost hraniti cu curcuma au dezvoltat mai putine celule asociate cu boala Alzheimer, spre deosebire de cei care nu au consumat condimentul.

Consuma mai multa curcuma: adauga condimentul pudra peste orice fel de mancare, incepand de la friptura si cartofi fierti pana la sarmale si ciorbe.

Salvie

Salvia este un condiment care face parte din familia mentei si este recunoscut pentru faptul ca stimuleaza memoria, dar si pentru ca protejeaza creierul impotriva anumitor procese care duc la boala Alzheimer. Mai mult decat atat, salvia protejeaza acetilcolina, un neurotransmitator aflat la nivelul sistemului nervos, absolut esential pentru buna functionare a creierului.

Intr-un studiu britanic, tinerii care au consumat capsule cu ulei de salvie, au avut rezultate mai bune la testele de inteligenta date.

Consuma mai multa salvie – condimentul poate fi adaugat peste mancarurile preferate, poate fi consumat sub forma de ceai sau capsule cu ulei.

Usturoi

Usturoiul subtiaza sangele pentru a preveni formarea cheagurilor, ceea ce duce si la scaderea colesterolului. De asemenea, usturoiul contine o serie de compusi care au rolul de a proteja neuronii si de a stimula productia de celule care lupta impotriva stresului.

Consuma mai multa usturoi – acesta poate fi consumat ca atare, insa poate fi tocat si adaugat la diverse mancaruri si sosuri. Totusi, daca nu te incanta prea mult ideea de a manca usturoi, poti incerca o serie de capsule farmaceutice.