4 secrete egiptene de frumusete

secrete de frumusete egipt

secrete de frumusete egiptEgiptul antic este asociat adesea cu frumusetea exotica datorita reginei Cleopatra. Aceasta detinea o serie de secrete care ii punea in valoare frumusetea naturala. Iata 4 dintre secretele de frumusete provenite din Egiptul antic.

1. Uleiuri vegetale

Femeile din Egiptul antic foloseau uleiurile vegetale pentru a-si proteja pielea impotriva razelor puternice ale soarelui, pentru a scapa de riduri si linii fine si chiar pentru a lupta impotriva celulitei. Cel mai adesea insa ele foloseau uleiurile pentru a avea intotdeauna un miros proaspat. Printre uleiurile preferate de femeile din Egiptul antic se afla: uleiul de lavanda, rozmarin si menta.

2. Miere

Egiptenii foloseau mierea in special in cazul persoanelor decedate pentru a le conserva pentru mai mult timp. Mierea ofera pielii un aspect proaspat, fin si tanar. In plus, mierea are proprietati antiseptice si mentine hidratarea pielii. Aplica periodic o masca formata dintr-o lingurita de miere si putina argila cosmetica. Asigura-te ca folosesti doar miere 100% naturala, de preferat cumparata direct de la apicultori si nu din comert.

3. Bai cu lapte

Regina Cleopatra se rasfata adesea cu bai in lapte de magarita. Pentru ca este totusi destul de dificl (si de scump) sa faci baie in lapte, cauta produse de baie care contin ingredientul AHA (Alpha Hydroxic Acid), un element care se gaseste in mod natural in lapte.  Un astfel de rasfat va produce o exfoliere usoara si naturala pielii tale. Bonus! Unele citrice contin elementul AHA, asa ca poti turna in apa din cada zeama proaspata de la cateva lamai.

4. Saruri marine

Sarea de mare este un ingredient la indemana oricui. Aceasta poate fi cumparata din orice magazin naturist, in forma fina sau grunjoasa. Femeile din Egiptul antic foloseaua sarea de mare atunci cand faceau baie datorita mineralelor naturale care ofereau pielii in timpul baii. In plus, o baie cu sare grunjoasa de mare te relaxeaza,  te scapa de raceala si gripa si imbunatateste circulatia sanguina.