7 superstitii si traditii de Revelion

7 superstitii si traditii de Revelion

Noaptea dintre ani este un eveniment extrem de promovat si asteptat de catre oamenii din intreaga lume. Totusi, acesta vine insotit de o serie de superstitii pe care majoritatea dintre noi incearca sa le respecte in totalitate.

Afla care sunt cele mai importante si interesante superstitii romanesti si internationale.

 

1. Este bine sa ai bani la tine

Probabil ca rochia de ocazie pe care o vei purta nu se va asorta foarte bbine cu un portofel, insa poti gasi cateva variante ingenioase prin care poti tine bani la tine. Poti ascunde o bancnota in sutien sau un pantofi. In acest fel Anul Nou te va gasi… bogata. Se spune ca asa vei avea bani tot restul anului.

2. Sarutul de sub vasc

Se spune ca Anul Nou trebuie sa te gaseasca alaturi de persoanele dragi. Sarutul sub vasc, una dintre cele mai placute traditii legate de sarbatorile de iarna. Conform superstitiei, celor care se vor saruta sub crenguta de vasc norocul le va surade, insa celor care vor evita sa faca acest lucru se va intoarce impotriva lor.

Nu evita, asadar, sa te saruti cu persoana iubita sub vasc pentru o relatie reusita un an nou plin de noroc.

3. Ai grija cu banii

Este recomandat sa intri in Anul Nou cu toate datoriile financiare achitate. Da inapoi toti banii luati de la prieteni sau parinti, achita facturile de telefon, cablu, intretinere etc.

De asemenea, evita sa da bani in primele doua sau chiar trei zile din nou al. Astfel vei avea probleme financiare in tot restul anului.

4. Ai grija la ce mananci

Chiar daca iti place carnea de pui, ar fi bine sa o eviti macar in noaptea dintre ani si in primele doua zile din noul al. De ce? Ei bine, puiul are tendinta sa mai mearga si inapoi, lucru care iti poate aduce ghinion. Pe de cealalta parte porcul da cu ratul inainte, iar pestele aluneca foarte usor, motiv pentru care ar trebui sa consumi aceste doua alimente in noaptea de Revelion.

5. Poarta rosu

In noaptea din ani ar fi bine sa porti ceva rosu indiferent ca este vorba despre rochie, lenjerie intima sau pur si simplu o sfoara rosie in jurul incheieturii de la mana. Culoarea rosie simbolizeaza noroc si bucurie de care vei avea parte in tot anul urmator.

6. Cine iti intra in casa

Se spune ca prima persoana care iti intra in casa dupa intrarea in noul an trebuie sa fie un barbat brunet. In acel fel vei avea noroc si belsug tot anul. Daca acest iti aduce o crenguta de vasc, paine si sare lucrurile vor fi cu atat mai bune.

7. Spor la munca

Daca vrei sa ai succes si spor la munca in anul care urmeaza ar fi bine ca pe 1 ianuarie sa faci ceva care sa aiba legatura cu domeniul in care lucrezi.

Tu ce alte traditii si superstitii mai cunosti referitoare la Revelion?