Stilul grunge, specific anilor ’90, este unul care a luat tot mai multa amploare in 2013 si care se anunta sa conduca tendintele de moda si in 2014.

moda stilul grunge

Practic, stilul grunge, inseamna ca nu mai tii cont de nicio regula vestimentara si sa faci combinatii care se opun curentelor actuale de moda. Desigur, acest lucru se intampla atunci cand acest stil a luat nastere, respectiv in anii ’90. Acum, stilul grunge a devenit o moda adoptata de tot mai mult tineri.

moda stilul grunge

Cateva dintre caracteristicile concrete ale stilului grunge sunt hainele stratificate, culori precum khaki, negri, gri, jeansii rupti, ghetele punk-rock, bocantii in stil army, camasile in carouri.

Adeptii stilului grunge sunt, in general, oameni rebeli, care nu tind sa tina cont de trenduri si care vor sa fie unici.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine un stil grunge impecabil

1. Poarta tricouri si topuri cu mesaje, cu imaginile trupelor preferate sau cu forme geometrice imprimate.

2. Renunta la tocuri si poarta ghete si bocanci in stil army.

3. Poarta denim, indiferent ca este vorba despre jeansi, veste, topuri. Iar ca si regula de baza: jeansii rupti sunt specifici stilului grunge.

moda stilul grunge

4. Orienteaza-te catre piese vestimentare din piele: colanti, pantaloni, geci de piele, incaltaminte.

5. Opteaza pentru genti supradimensionale din piele neagra sau bleumarin.

6. Poarta hainele stratificate. Incearca, experimenteaza si decide-te care este cea mai buna combinatie.

7. Poarta jampiere, ciorapi inalti peste genunchi, dresuri rupte.

8. Machiajul, contrar opiniei ca trebuie sa fie unul foarte puternic, in cazul stilului grunge poate fi unul cat se poarte de simplu. De regula, in cazul stilului grunge se pune accentul pe buze, unde poti purta un ruj grena. De asemenea, poti contura usor sprancenele si eventual poti folosi un eyeliner negru, insa intr-un mod discret.

9. Parul, in cazul stilului grunge, se poarta cat mai messy, ravasit. Daca il vei usca stand cu capul in jos, vei arata perfect.

   moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge moda stilul grunge