Afla ce tip de ten ai

Afla ce tip de ten ai

In momentul in care te hotarasti sa iti achizitionezi orice produs cosmetic trebuie sa ai in vedere tipul de ten pe care il detii. Numai cu produsele potrivite pentru el  ii poti mentine tineretea, frumusetea si sanatatea.

Pentru a afla acest lucru nu ai nevoie de o intalnire cu cosmeticiana sau cu un medic dermatolog ci doar de o oglinda. Priveste-ti tenul si vezi cu care descriere se  potriveste.

TENUL NORMAL– MIXT

Tenul normal-mixt este gras in zona T (frunte, nas, barbie) si  uscat in zona obrajilor. Acesta este unul dintre cele mai intalnite tenuri si cel mai lipsit de probleme.

Zonele grase ale tenului normal-mixt au porii dilatati si sunt predispuse la aparitia punctelor negre.

TENUL SENSIBiL SI USCAT

Acesta este recunoscut imediat dupa pielea fina, sensibila, cu porii mici si inchisi si extrem de fragila la orice schimbare de vreme. Despre tenul sensibil si uscat se spune ca este cel mai frumos tip de ten, lipsit de probleme si, mai ales, lipsit de puncte negre.

Totusi, acesta necesita o atentie mai mare decat tenul gras, spre exemplu, care este hidratat de propriul sebum. Pielea uscata trebuie curatata si hidratata pentru a-si mentine frumusetea, tineretea si elasticitatea.

TENUL GRAS

Pielea care straluceste si are porii deschisi pe intreaga suprafata poate fi catalogata drept o piele grasa. Desi este un ten cu probleme din cauza cosurilor, acneei si a punctelor negre, tenul gras are totusi un mare avantaj: imbatraneste mai greu decat celelalte datorita hidratatrii proprii (cu ajutorul sebumului).

Problemele acestui ten sunt provocate de excesul de sebum care, in contact cu praful si poluarea, provoaca formarea imperfectiunilor si aparitia impuritatilor excesive. Tocmai din acest motiv, tenul gras are nevoie zilnic de o curatare profunda, de produse speciale si de o lotiune tonica destul de puternica pentru a indeparta si pentru a mentine sub control sebumul.

TENUL MATUR

Cand pielea are un tonus scazut, este deshidratata, iar primele riduri isi fac aparitia se poate spune ca este vorba despre un ten matur. Si acest ten are nevoie de o ingrijire deosebita cu produse create special pentru el, insa are nevoie si de foarte multa hidratare.

Acum ca ai aflat ce tip de tip ai, afla de aici cum sa il ingrijesti in mod corect.