briose cu fructeBriosele cu fructe se pot face cu orice doresti: cirese, visine, coacaze, afine, zmeura etc.

Ingrediente:

doua oua
150 grame zahar
100 grame unt
150 ml lapte
1 lingurita praf de copt
300 grame de faina
putina esenta de vanilie
150 de grame de fructe (congelate, proaspete sau din compot)
un praf de sare.

Cum se prepara:

Untul si zaharul se pun intr-un bol si se amesteca cu mixerul. Se adauga cele doua oua, esenta de vanilie si laptele. Dupa ce compozitia este omogenizata, se adauga faina amestecata cu praful de copt si sarea si se amesteca bine. Peste compozitie se pun fructele si se amesteca cu o lingura de lemn (este indicat sa renunti la mixer pentru va zdrobi fructele).

Se pune compozitia in formele de briose (formele de hartie se gasesc in supermarketuri la raionul de farfurii si pahare de unica folosinta). Atentie: forma nu trebuie umpluta decat pe jumatate pentru ca briosele cresc foarte mult.

Se baga apoi briosele la cuptor, timp de 25 – 30 de minute, la 175 de grade.