Ingrediente:

7 cartofi medii
12 felii de sunca presata
O cutie cu smantana
3 rosii
150 grame telemea de vaca
3 oua
O legatura de marar (sau patrunjel)
Busuioc si maghiran
Sare si piper.

Preparare:

Cartofii cu coaja se spala bine si se pun la fiert. In acelasi timp se fierb ouale tari, iar branza se da pe razatoare.
Dupa ce au fiert, cartofii se curata de coaja si se taie in felii. Se curata si ouale de coaja si se taie atent in felii subtiri.
Se taie rosiile felii.
Se unge o tava cu ulei si se aseaza pe rand cate un strat de cartofi, apoi unul de ou, un strat de felii de sunca, branza rasa, feliile de rosii, condimente si apoi inca un strat de cartofi.
La final se adauga smantana peste cartofi si se baga pentru jumatate de ora la cuptor.
Dupa ce se scoate de la cuptor se presoara cu marar.
Cartofii gratinati se servesc calzi, ca atare.