ciorba de afumaturaCiorba de afumatura este cu siguranta una dintre cele mai bune ciorbe traditionale romanesti. In plus este foarte usor de preparat, delicioasa si satioasa.

 

Ingrediente:

  • 1 bucata ciolan afumat
  • 3 cartofi
  • O telina medie
  • O ceapa mare
  • 5 rosii coapte
  • 1 ardei gras
  • Doua cani de bors sau un plic de bors magic
  • 1 legatura leustean
  • Sare
  • Smantana dupa gust.

Cum se prepara

Curata si spala legumele. Toaca marunt ceapa si caleste-o in doua linguri de ulei. Legumele taie-le in bucati medii si adauga-le peste ceapa calita. Taie in bucati bucata de ciolan si adaug-o peste legume. Adauga apa si lasa-le impreuna la fiert (la foc mediu) timp de 30 – 40 de minute. Spre final adauga borsul si leusteanul taiat marunt.

Ciorba se serveste calda, dreasa cu o lingura de smantana.