Ciorba de aripioare, cartofi si dovlecei

Ciorba de aripioare, cartofi  si dovlecei

Ingrediente:

500 gr aripioare
2 dovlecei
1 morcov
1 ardei gras
3 cartofi
1 cana suc de rosii
1 lingura orez
1 telina mica
2 cepe
1 legatura patrunjel
1 ou
5 linguri de ulei
Sare si piper.

Cum se prepara:

Se curata morcovul, ceapa, telina si ardeiul gras si apoi se da morovul pe razatoarea cu ochiuri mici. Celelalte legume se taie cubulete si se pun la calit in oala in care se prepara ciorba. Dupa ce acestea s-au rumenit, se adauga apa si se lasa la fiert. Intre timp se spala aripioarele, se curata si se pun si ele la fiert.

Apoi se curata dolveceii si cartofii, se taie cubulete si se adaua la fiert impreuna cu orezul, dar numai dupa  ce carnea este pe jumatate fiarta.

Cand ciorba este aproape gata, se toarna sucul de rosii, se potriveste gustul de sare si se mai lasa oala pe foc timp de 1 – 2 minute.

La final se adauga verdeata si, amestecand repede, oul batut.