Coltunasi moldovenesti cu branza

coltunasi, chiroste, moldovenesti

coltunasi, chiroste, moldovenestiIngrediente:

6 oua
400 gr faina
esenta de vanilie sau rom
3 pliculete de zahar vanilat
zahar pudra pentru decor
un praf de sare
branza dulce de vaci.

 

Preparare:

Faina cernuta se adauga intr-un lighean, peste ea se adauga cele 6 oua si apoi se framanta pana cand compozitia devine omogena.

Branza de vaci se paseaza si se amesteca cu esenta de rom sau vanilie si cu zaharul vanilat.

Se intinde o foaie subtire de aluat pe masa de lucru si se taie patratele de 7 – 8 centimetri peste care se adauga amestecul de branza. . Pastratelele se indoiae, iar marginile aluatului se prezeaza cu degetele sau cu dintii furculitei.

Se pune la fiert apa cu sar, iar cand aceasta d ain clocolt se adauga coltunasii. Cand acestia se ridica la suprafata se scot din apa, se scurg bine, iar peste ei se adauga putin zahar pudra.

Se servesc calzi sau reci, cu putina miere sau dulceata.