Cum sa ai grija de noul tau tatuaj

model tatuaj fete

model tatuaj feteAcum ca ai trecut de partea mai grea: cea de a iti face tatuajul, mai este necesar sa urmezi 6 pasi pentru a avea grija de acesta.

 

1. Incearca sa tii pansamentul peste tatuaj doua ore dupa ce acesta a fost terminat (sau mai mult, depinde de instructiunile primite la salonul de tatuaje).

2. Indeparteaza pansamentul incet si atent, arunca pansamentul. Acest lucru v-a permite pielii sa respire si sa inceapa procesul de vindecare.

3. Aplica pe mana putin sapun antibacterian si spala bine zona de langa tatuaj, nu apasa tare si foloseste-te de o carpa curata (sa nu fie servetel sau tifon medicinal).

4. Aplica o crema ce contine atibiotic peste tatuaj si maseaza usor tatuajul, ai grija crema sa NU contina: alcool, parfum sau vitamina e.

5. Expune zona la aer cat de mult posibil poti, dar  evita expunerea tatuajului la soare.

6. Evita sa dai apa pe noul tau tatuaj, dusurile scurte sunt acceptate dar evata sa inoti sau sa faci baie doua trei saptamani.

Daca ti-ai facut un tatuaj nou si intampini mancarimi, umflaturi, durere, febra sau pielea e rosie si te doare in jurul tatuajului cand apesi,este posibil sa fie vorba despre o infectie, reactii alergice sau alte complicatii. In acest caz se recomanda sa consulti un medic.

Tatuaje pentru fete – 25 de modele

Cum sa ai grija de noul tau tatuaj

26 de lucruri interesante despre tatuaje

Tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti face un tatuaj