vergeturi

Daca ai slabit sau te-ai ingrasat brusc, este foarte posibil sa te confrunti cu inestesticele vergeturi: acele mici cicatrici albe care iti invadeaza pielea si care nu dau seamne sa dispara.

Totusi, cu putina rabdare si cu ajutorul uneri serii de trucuri de frumusete, vergeturile pot fi eliminate partial sau chiar in totalitate, in functie de gravitatea acestora.

Consuma multa apa

Lipsa hidratarii pielii este unul dintre motivele pentru care epiderma nu isi pastreaza elasticitatea, iar hidratarea trebuie sa inceapa din interior: consuma zilnic cel putin 2 litri de apa, ceaiuri sau sucuri naturale de fructe.

Exfoliaza pielea

Investeste intr-o lufa de calitate sau o perie speciala pentru exfoliere. Maseaza-ti pielea cu aceasta lufa cel putin de doua ori pe saptamana, insistand in zonele afectate de vergeturi.

Hidrateaza pielea

Nu cheltui banii pe creme speciale impotriva vergeturilor. In schimb, iti recomandam sa investesti in uleiuri naturale, organice, presate la rece. Cele mai bune si recomandate in acest sens sunt: uleiul de cocos, uleiul de argan, uleiul sau unguentul de galbenele.

Toate aceste produse au efect hidratant si cicatrizant. Produsele de hidratare trebuie aplicate zilnic pe pielea ta, in special in zonele afectate de vergeturi. Rezultatele vor incepe sa fie vizibile dupa o luna. Cu cat vei insista mai mult si vei urma acest tratament, cu atat semnele se vor atenua.

Atentie, incepe sa ai grija de pielea ta inainte sa te confrunti cu diverse afectiuni sau probleme precum aceste vergeturi. Exfolierea si hidratarea nu reprezinta un rasfat, un lux, ci o necesitate.