Demachierea, tonifierea si hidratare tenului

Demachierea, tonifierea si hidratare tenului

Demachierea, tonifierea si hidratarea sunt trei pasi extrem de important pentru ca pielea ta sa isi mentina frumusetea si stralucirea cat mai mult timp. Aceasta ingrijire se face cu produse speciale pentru tipul tau de ten.

Demachierea

Chiar daca esti foarte obosita, incearca sa nu sari peste demachiere. Curatarea tenului este necesara chiar daca nu ai fost fardata in ziua respectiva. Acesta se face atat seara pentru a indeparta  impuritatilesi praful de pe pielea ta, cat si dimineata pentru a curata celulele moarte si rezidurile eliminate de piele in timpul noptii.

Demachierea incepe cu buzele, de la exterior catre interior pentru a evita intinderea rujului pe fata. Se continua cu demachierea ochilor, de sus in jos. In cazul acestora este recomandat un demachiant special, hidratant deoarece zona din jurul acestora este foarte sensibila.

Pentru o curatare in profunzime, maseaza crema demachianta pe intregul ten, ten si decolteu (prin miscari circulare) si inlatura-o apoi cu o discheta umezita. In acest fel vei indeparta toate impuritatile acumulate de-a lungul zilei.

Tonifierea

In cazul in care demachiantul nu a lasat tenul perfect curat, lotiunea tonica o va face in mod sigur. Rolul acesteia este de a termina procesul de curatare si de a reface pH-ul acid al pielii, pregatind-o astfel pentru hidratare.

Hidratarea

Crema hidratanta trebuie aplicata numai dupa procesul de demachiere si tonifiere, atat dimineata cat si seara (cand tenul este mult mai receptiv la substantele nutritive).

Aceasta trebuie sa asigure tenului si o protective UV (indiferent de anotimp), asa ca este recomandat ca produsul sa aiba in compozitie filtre pentru blocarea ultravioletelor.

Vara sunt recomandate cremele cu o consistenta usoara, care se absorb mai repede, in timp de in anotimpul rece sunt mai potrivite cremele grase care feresc  tenul de efectele negative ale frigului.

Aplicarea cremei hidratante poate fi prilejul perfect pentru un masaj facial care sa stimuleze circulatia sanguine.

Pielea din jurul ochilor are nevoie de o crema speciala (crema pentru ten este oarecum dura pentru zona sensibila din jurul ochilor). In comert se gasesc diferite tipuri de produse special pentru aceasta zona: hidratante, antirid si anticearcan.