padel mania romania daniel prietoIncepand cu 2013, romanii au facut cunostinta cu Padel, un mix intre tenis si squash, datorita lui Daniel Prieto, fondatorul Padel Mania.

Si pentru ca este o noutate totala si pentru noi, am decis sa stam de vorba cu Daniel si sa il rugam sa ne spuna cat mai multe detalii despre Padel.

AskHer.ro: Padel este un joc nou in Romania. Au fost receptivi cei care l-au incercat pana acum?

Daniel Prieto: Cei care au incercat pana acum mi-au spus ca s-au indragostit de Padel. Este adevarat, romanii sunt un pic reticenti cand vine vorba despre a incerca lucruri noi, insa avand o pasiune pentru tenis, le-a fost usor sa se indragosteasca de acest joc. Unii dintre acest oameni vin acum si joaca Padel chiar de 2 sau 3 ori pe saptamana.

AskHer.ro: Cine poate juca Padel? Este un joc pentru toti membrii familiei?

Daniel Prieto: Padel este un joc care se adapteaza in functie de jucator. Spre exemplu, daca esti jucator experimentat de Padel, poti face aceasta activitate intr-o maniera destul de intensa si solicitanta. Daca esti totusi amator, poti juca Padel doar ca  de relaxare, te poti distra inca de la prima lectie. Acest lucru nu este valabil si pentru tenis, spre exemplu, acolo unde ai nevoie de antrenament intens pentru a te bucura cu adevarat de joc.

Asadar, Padel este un joc pentru toata lumea: copii, femei, oameni in varsta si barbati, chiar daca nu sunt in cea mai buna forma fizica.

Padel este al doilea cel mai popular sport din Spania, imediat dupa fotbal, asa ca este un lucru obisnuit sa vezi, in terenurile de Padel, mame cu copii si chiar bunici.

AskHer.ro: Ce ar trebui sa stie cei care vor sa incerce jocul? Care sunt regulile?

Daniel Prieto: Scorul se tine exact ca si in cazul tenisului si are, practic, cam aceleasi reguli. Diferenta este ca Padel se joaca intotdeauna la dublu si ca in teren exista pereti pentru ca cei doi jucatori sa poate juca si fara pereche. Aici jocul se aseamana cu Squash.

De asemenea, in teren exista iarba sintetica, care este mult mai “prietenoasa” cu articulatiile. In plus, rachetele de Padel nu au corzi, iar mingile au cam aceeasi dimensiune, insa mai putina presiune.

Askher.ro: Cate calorii se ard in timpul unei ore de Padel?

Daniel Prieto: Padel este un sport care poate fi mentinut la o intensitate medie pentru o perioada lunga de timp, asa ca pot fi arse cu aproximatie 1000 de calorii. Iar fetele adora jocul pentru ca pleaca din teren cu o febra musculara usoara, dar cu corpul
tonifiat.

AskHer.ro: Unde putem juca Padel in Romania?padel mania romania

Daniel Prieto: In acest moment exista o locatie acoperita la Academia de Tenis Herastrau, din sos. Nordului 7 – 9. Aici, la clubul de Padel, sunt mai multe terenuri. De asemenea, avem terenuri outdoor la Stejarii Country Club.

AskHer.ro: Cei care vor sa vina si sa joace Padel trebuie sa faca rezervare?

Daniel Prieto: Da, sistemul este exact ca in cadrul unui teren de tenis. Cei care vor sa joace Padel trebuie sa sune la receptia clubului de tenis, la numarele: 0721958484, 0741147093 sau 0316201194. Tot de aici se pot inchiria rachete de Padel si mingi. Totusi, avem un shop pentru cei care doresc sa achizitioneze propriile echipamente de Padel.

AskHer.ro: Care sunt preturile pentru a juca Padel?

Daniel Prieto: Inchirierea terenului de Padel costa 40 de lei pana la ora 18.00, iar intre 18 si 20.00 pretul este de 100 de lei. Avem insa si o oferta promotionala: 12 ore de Padel pe luna, cu instructor specializat (de origine spaniola) costa doar 400 de lei.

Askher.ro: Ce poti sa ne spui despre istoria jocului Padel?

Daniel Prieto: Padel este un joc aparut in Mexic, la inceputul anilor ’70, insa a inceput sa fie apreciat abia in anii ’90, atunci cand a devenit faimos in Spania si Argentina. Totusi, jocul a avut un real succes incepand cu anul 2005, cand peste 5 milioane de spanioli erau deja fani ai Padelului. In acest moment exista cluburi de Padel in America, UK, Germania, Suedia, Japonia, Portugalia etc. si se fac eforturi pentru a introduce Padelul in lista Jocurilor Olimpice, la categoria de jocuri amicale.

Se asteapta ca jocul Padel sa fie unul dintre cele mai practicate sporturi la nivel mondial in 10 – 15 ani.

Date de contact:

www.padelmania.ro
facebook.com/PadelManiaRomania
Pentru lectii cu un instructor: 0735229576 (doar engleza sau spaniola).

padel mania romania daniel prietopadel mania romaniapadel mania romaniapadel mania romaniapadel mania romania