Infectia urinara – simptome si tratament

Infectia urinara – simptome si tratament

Infectia urinara este o afectiune produsa de aparitia unor organisme care in momentul in care ajung la nivelul aparatului urinar se inmultesc si schimba functionarea normala a rinichilor si a aparatului urinar.

Aceasta infectie poate fi determinata de diverse probleme precum: probleme genitale netratate, un consum insuficient de lichide, raceala etc.

Cauzele aparitiei infectiei urinare

Infectia urinara este localizata la nivelul aparatului inferior (infectia se numeste uretrita), la nivelul vezicii (cistita) sau la nivelul aparatului urinar superior (nefrita).

Aceasta apare cu precadere la femei deoarece ele, comparativ cu barbatii, au uretra foarte scurta. De asemenea, adolescentele sunt mai predispuse la infectii urinare cat femeile mature.

Unul dintre motivele pentru care infectia urinara apare mai des in cazul femeilor, este faptul ca uretra se afla in apropierea orificiului vaginal si, mai ales, in apropierea celui anal. In acest fel, transmiterea bacteriilor si a fungilor se poate face foarte usor.

In acelasi timp, infectia urinara se poate transmite pe cale ascendenta (din uretra in vezica urinara din cauza refluxului uretro vezical, in timpul contactului sexual sau al urinarii), pe cale sanguina sau pe cale directa (din cauza utilizarii unor ustensile, impropriu sterilizate, folosite de catre medici).

Simptomele infectiei urinare

  • Nevoia frecventa de a urina
  • Inflamarea vezicii
  • Dureri si usturimi in momentul urinarii
  • Urina tulbure sau cu sange
  • Durere a abdomenului si a spatelui
  • Frisoane, febra, greata si varsaturi.

Diagnosticare si tratament

Daca vei astepta sa treaca de la sine, vei risca sa te trezesti cu alte complicatii destul de grave (cronicizari, abcese renale, insuficienta renala etc).

Chiar daca infectia urinara este tratata corespunzator, sansele ca aceasta sa recidiveze sunt foarte mari. Vizitele constante la un medic si tratamentul impus de acesta in urma unor sunt obligatorii pentru evitarea unor complicatii.

Foarte important! Chiar daca stii ca tratamentul in cazul infectiilor urinare se bazeaza pe antibiotice, nu urma un tratament inventat de tine. Antibioticele luate “dupa ureche” fara o serie de analize in prealabil (urina si/sau sange) pot duce la complicatii grave ale intregului organism.

Gasesti aici un tratament naturist 100% verificat de o cititoare a site-ului.