pantofi_ingrijirePantofii de piele naturala pot avea o durata de viata mai mare doar daca sunt ingrijiti corespunzator. Iti punem la dispozitie o serie de sfaturi pe care trebuie sa le iei in calcul in procesul de ingrijire si intretinere a pantofilor de piele.

1. Indeparteaza praful si mizeria

Chiar daca nu se vede cu ochiul liber, pantofii tai acumuleaza un strat de praf si murdarie dupa fiecare purtare, motiv pentru care trebuie sa incepi curatarea cu o carpa inmuiata in apa si stoarsa bine. Dupa ce stergi pantofii cu aceasta carpa moale, lasa-i putin sa se usuce, iar apoi treci la pasul urmator.

2. Hidrateaza pielea

Dupa ce ai indepartat stratul de murdarie cu ajutorul carpei umezite, nu iti ramane decat sa masezi usor pielea incaltarilor cu cateva picaturi de ulei pentru bebelusi, dupa care sa distribui uniform produsul cu ajutorul unei persii speciale pentru pantofi (recomandat ca perii acesteia sa fie din par de cal).

Uleiul pentru bebelusi va reda pantofilor tai aspectul de nou in numai cateva secunde.

Atentie! Nu folosi ulei de bebelusi de incaltarile din piele intoarsa!

3. Lasa pantofii la aerisit

Nu aseza pantofii in bataia directa a soarelui – acest lucru nu va face decat sa grabeasca deteriorarea incaltarilor. Cel mai bine este sa ii asezi intr-un loc bine aerisit, dar umbros.

Atentie! Alterneaza purtarea pantofilor. Daca vei purta zilnic aceeasi pereche de pantofi, durata de viata a acesteia, va fi foarte mica.