Lasagna

Ingrediente:

1/2 kg carne tocata de vita
1 pachet foi de lasagna
500 ml lapte
500 ml sos de rosii
3 – 400 gr mozzarela
4 – 5 linguri de faina
1 cubulet de unt
2 – 3 catei de usturoi
500 ml supa de pui
sare, piper, nucsoara, rozmarin
4 – 5 linguri de vin alb.

Cum se prepara:

Carnea tocata se caleste in 2 – 3 linguri de ulei, sare si piper. Dupa 5 – 7 minute se adauga catetii de usturoi pisati si jumatate din supa de pui. Se mai lasa inca 10 – 15 minute pana cand compozitia scade. Imediat dupa aceea se adauga sosul de rosii si vinul si se mai tine pe foc inca 2 minute.

Sosul alb se face din fauna amestecata treptat cu lapte cald peste care se adauga apoi untul, un praf de nucsoara si unul de rozmarin. Ingredientele amestecate se pun apoi pe foc, intr-o tigaie si se amesteca continuu pentru a evita lipirea si formarea cocoloaselor. De la primul clocot, sosul se mai lasa pe foc cateva minute (4 – 5), pana se ingroasa.

Mozzarela se da pe razatoare si se imparte in 3 parti egale.

Se ia tava pentru lasagna, se unge cu ulei sau unt si se pune prima foaie de lasagna peste care se toarna un strat de carne tocata, un strat de sos alb, unul de mozzarela si inca o foaie. Operatiunea se repeta pentru a avea cate doua straturi,  iar la final se mai adauga o foia de lasagna.

In tava se pune supa de pui cat sa acopere ultima foaie de lasagna adaugata si se da la cuptor timp de 45 de minute (foc mediu)