Madagascar 2: Escape 2 Africa

Madagascar 2: Escape 2 Africa

Continuarile unor filme de succes nu garanteaza intotdeauna si succesul acestora. Manevrate gresit, ele pot chiar distorsiona aminitirile pozitive despre filmul initial. Din fericire cei de la DreamWorks Animation au facut tot ce trebuia cu Madagascar: Escape 2 Africa. Povestea este mai interesanta, iar animatia mai spectaculoasa decat in primul film Madagascar.

Madagascar: Escape 2 Africa aduce cele mai bune elemente din Madagascar, inclusiv creaturile deja familiare: Alex leul (Ben Stiller), zebra Marty (Chris Rock), hipopotamul Gloria (Jada Pinkett- Smith), girafa Melman (David Schwimmer), si nebunaticul lemur King Julien (Sacha Baron Cohen). Chiar si micul Mort, cel mai adorabil lemur animat din lume, se reintoarce pentru mai multe aventuri. Pe langa creaturile pe care am ajuns sa le iubim in primul Madagascar, scenaristii au adaugat o gloata de noi creaturi care sunt la fel de insufletite si amuzante.

De fapt, Madagascar: Escape 2 Africa este un film mai bun decat Madagascar, sub foarte multe aspecte. Primul film a stabilit personalitatea fiecarui animal animat, astfel ca acum scenaristii au putut sa se concentreze asupra povestii. Prietenia dintre cei patru refugiati din Central Park, este acum mai puternica, dupa timpul petrecut impreuna in afara granitelor confortabile ale gradinii zoologice. Exista chiar si o poveste romantica, legata pe drum, care merita a fi vazuta pe masura ce se dezvolta (indiferent de varsta). In plus, acesta are maimute in greva care cer concediu de sarcina, mai multa timp pe ecran acordat lui King Julien, si bineinteles intoarcerea bunicutei din New York care tabaceste funduri blanoase, de parca ar fi Jet Li pe steroizi.

Povestea

Acest Madagascar este reluat exact de unde a ramas precedentul film (2005), adica cu animalele de la gradina zoologica din Central Park, pregatindu-se sa paraseasca Madagascar pentru a se reintoarce in New York. Incercand sa demonstreze ca pinguinii pot zbura, acestia incropesc un avion, iar Alex si compania, alaturi de King Julien si secundul sau, Maurice, cred ca sunt in drum spre New York. Dar pinguinii, dupa cum descoperim in continuare, nu sunt calificati pentru a putea fi mecanici de avion.

Prabusirea avionului are loc in Africa, care se dovedeste a fi cel mai bun loc de pe planeta, in care gasca din NY putea sa ajunga – in cazul in care nu se pot intoarce in State. Calatoria spre pamant nu putea iesi mai bine nici daca era planuita. Astfel ca cei patru amici de la zoo, gasca de pinguini, si cei doi lemuri se trezesc in mjlocul animalelor salbatice din neamul lor. Iar pentru Alex, acest neasteptat ocol este de fapt o reintoarcere acasa. Regele leilor, Zuba (Bernie Mac), si partenera sa (Sherry Sheperd) se dovedesc a fi parintii adevarati ai lui Alex.

Toti sunt fericiti ca ajung in sfarsit sa cunoasca membrii din propriile specii din salbaticie, dar reuniunea familiei lui Alex nu este pe placul tuturor membrilor din haita. Makunga (Alec Baldwin) si-a dorit de mult sa il inlocuiasca pe liderul Zuba, iar intoarcerea leului crescut la oras, Alex, ii da ocazia perfecta pentru a actiona.

Esentialul

Madagascar: Escape 2 Africa are un ritm mai usor, fiind la fel de amuzant ca si prima parte. Aceasta continuare este mai insufletita, ceea ce a facut dificila introducerea glumelor in fiecare moment. Intoarcerea membrilor care au dat voce personajelor este grozava, iar noii veniti- Bernie Mac si Alec Baldwin – completeaza perfect vocile familiare. Complotul este astfel construit incat mentine adultii interesati dar nu indeparteaza copiii, iar imaginea de ansamblu a filmului este minunata. Aceasta a doua parte nu numai ca o eclipseaza pe prima, insa va va lasa cu dorinta de a vedea Madagascar 3.

Data lansarii in Romania: 28 nov

Regia: Eric Darnell si Tom McGrath

In rolurile principale
Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer

Gen
Actiune, Aventuri, Animatie, Comedie, Familie