Medicamente bune de Craciun si Revelion

Medicamente bune de Craciun si Revelion

Indiferent ca vorbim despre raceala, gripa, indigestie, balonare sau arsuri gastrice, medicamentele potrivite sunt o necesitate in perioada sarbatorilor de iarna. Iata care sunt cele mai frecvente probleme de sanatate de Craciun si Revelion si medicamentele care pot preveni aparitia acestora.

Indigestie

Indigestia reprezinta incapabilitatea organismului de a mai descompune hrana in nutrienti (vitamine, minerale, glucoza, aminoacizi etc) si este provocata de o alimentatie greoaie, de  mancaruri grase sau combinatii nepotrivite.

 

Medicamente impotriva indigestiei: Emetin, Gastroprotect, Colebil, Furazolidon, Triferment, Loperamid.

Balonare

Faptul ca mananci mult, des si nesanatos poate conduce la umflarea abomenului si aparitia gazelor. Pentru a evita balonarea ese important sa nu te grabesti atunci cand mananci, sa eviti bauturile carbogazoase si alimentele grele.

Medicamente impotriva balonarii: Favicalm, Colebil, Triferment, Carbune medicinal, Espumisan, Redigest.

Arsuri gastrice

Arsurile gastrice rezulta din imposibilitatea somacului de a procesa mancarea Alimentele nedigerate produc senzatia de balonare si flatulenta, in timp ce sucul gastric acid ajunge in esofag si il irita. Arsurile gastrice se manifesta prin dureri de stomac si senzatia de acru in gura.

Pentru a evita aparitia arsurilor gastrice, fereste-te sa mananci foarte mult la o masa, foarte variat si limiteaza bauturile carbogazoase si citricele.

Medicamente care trateaza arsurile gastrice: Dicarbocalm, Favicalm, Metroclopramid, Gatrocalm, Omez, Maalox.

Raceala si gripa

Pentru ca de Craciun si Revelion avem tendinta s ane imbracam mai sumar, raceal si gripa sunt doua afectiuni destul de frecvente in perioada celor doua sarbatori.

Ar fi bine sa iei preventiv cateva pastile, astfel incat sa nu intri in noul an bolnav.

Medicamente impotriva racelii si gripei: Fervex, Nurofen, Aspirin C, Humex, Coldrex Theraflu.