Ingrediente:

3 linguri de cacao
3 cani de faina
O cana si jumatate de zahar
O cana si jumatate de apa
4 linguri de ulei
O lingurita de esenta de rom
1 pliculet de praf de copt si unul de zahar vanilat
200 grame de nuci pisate (mai mult sau mai putin – in functie de preferinte)

 

Pentru glazura:

o lingurita de margarina
5 linguri de zahar
4 linguri de apa
5 cubulete de ciocolata
putina esenta de rom

Cum se prepara:

Prajitura: intr-un bol se amesteca faina cu cacao, praful de copt, esenta de rom, zaharul si zaharul vanilat. Toate aceste ingrediente se amesteca pana la omogenizare, iar la final se adauga apa si uleiul. Apoi se pun aauga nucile pisate, toata compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu margarina si faina si se baga la in cuptorl deja incins pentru aproximativ 25 de minute.

Glazura: se pune la fiert apa cu zaharul, cubuletele de ciocolata si margarina. Dupa primul clocot se adauga esenta de rom si se toarna peste prajitura atunci cand aceasta se scoate din cuptor.