Aceasta reteta de negresa a fost testata de una dintre fetele din echipa askher.ro si garantam ca te vei indragosti de prajitura din prima clipa in care o vei gusta.

Ingrediente:

  • 4 oua
  • o cana jumatate de zahar
  • o cana jumatate de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 15 linguri de apa
  • 1 pachet unt
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • jumatate de cana de nuci sfaramate (optional)
  • hartie de copt.

Pentru sirop:

  • 2 lingurita de cacao
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 2 linguri de zahar.

Mod de preparare

1. Se pun pe foc: zaharul cu 10 linguri mari de apa si 3 linguri mari de cacao si se lasa pana se topeste zaharul, dupa care amestecul se lasa la racit cateva minute. Cand s-a mai racit (sa fie calduta, nu rece) se adauga un pachet de unt taiat in 3-4 sise amesteca pana se topeste de tot. Se adauga apoi 4 galbenusuri de ou.

2. Albusurile se bat cu mixerul pana se intaresc. Se adauga apoi peste ele compozitia care stat pe foc (apa, cacao, zahar, unt) si faina. Se amesteca toate, incet,inainte si inapoi (nu cu miscari rotative), cu o lingura de lemn. Adauga apoi un praf de copt nestins si esenta de rom. Toarna compozitia intr-o tava pe care ai pus hartie de copt.

3. Optional poti adauga si nucile sfarmate.

4. Se lasa in cuptor in jur de 15-20 de minute, la foc mediu spre mic. Se verifica cu un bat de chibrit sa vezi daca e coapta dupa 15 minute. In principiu, se coace repede si trebuie sa ai grija sa nu se arda.

5. Dupa ce ai scos-o din cuptor, o lasi sa se raceasca putin, timp 10 minute si adaugi apoi o glazura facuta din 100 ml de lapte, 2 linguri de zahar, 2 lingurita de cacao. Se amesteca toate aceste ingrediente si se pun intr-un ibric, la foc mic. Se ia ibricul de pe foc dupa primul clocot si se lasa la racit.