Pancakes cu dulceata

Pancakes cu dulceata

pancakesProbabil ai poftit cel putin o data la clasicele pancakes din filmele americane, dar ti-ai luat rapid gandul de le ele in ideea ca reteta este una foarte complexa. Te anunta ca in realitate reteta este usoara si la indemana oricui. In plus, sunt extrem de gustoase si pot fi combinate cu umplutura de gem, dulceata sau crema de ciocolata.

 

 

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 gr faina
  • O lingurita praf de copt
  • 280 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de scortisoara
  • 4 linguri de zahar
  • ulei pentru copt.

Cum se prepara

Separa albusurile de galbenusuri si amesteca-le pe acestea din urma cu zaharul. Foloseste un mixer si mixeaza-le pana cand compozitia devine omogenizata. Adauga apoi laptele putin cate putin si amesteca neincetat.

Amesteca faina cu sarea, praful de copt, zaharul vanilat si scortisoara. Adauga rezultatul peste amestecul de galbenus cu zahar si se amesteca bine.

Albusurile se bat pana devin spuma, iar apoi acest amestec se adauga peste  galbenusuri si mixeaza cu o lingura de lemn.

Incinge o tigaie de teflon, unge-o cu putin ulei si toarna din compozitie cu ajutorul unui polonic. Nu intinde compozitia sub forma unei clatite, ci mai degraba cat jumatate de tigaie.

Lasa focul mic si intoarce pancake-ul dupa 60 – 80 de secunde.

Poti consuma pacake-ul cu zahar pudra, cu dulceata (de visine, mure, zmeura, cirese etc) sau cu crema de ciocolata.

Bon apetite!

reteta simpla pancakes