Prajitura elvetiana

Ingrediente:

450 g de miere 300 g de zahar
1½ linguri scortisoara
un varf de cutit de praf de cuisoare
½ lingurita nucsoara
100 g coaja de portocala pisata
100 g coaja de lamaie pisata
200 g migdale
600 g faina
½ lingurita praf de copt
150 g zahar pudra
3-5 linguri de apa.

 

Mod de preparare:

1. Puneti miere, zahar, scortisoara, cuisoare si nucsoara intr-o tigaie, inclaziti usor, apoi scoateti-o din cuptor.

2. Adaugati coaja de portocala pisata, coaja de lamaie, migdalele si amestecati.

3. Adaugati apa, faina, praf de copt amestecate astfel incat sa formeze o pasta.

4. Cat pasta este inca calda, intindeti-o in doua tavi de prajitura unse cu unt in prealabil.

5. Lasati tavile de prajitura la loc uscat circa 5-6 ore sau peste noapte.

6. Coaceti 15-20 minute in cuptor incalzit la 220 °C (430 °F). 7. Amestecul de zahar pudra si apa se va adauga peste pasta preparata care se va intari imediat. 8. Taiati marginile prajiturii, scoateti-o din tavi si apoi taiati-o in bucati mici.