Carnea, fie ca este de vita, porc, vanat, miel sau pui, este cea mai importanta sursa de  proteine a organismului. Aceasta contine vitamina D, B 12 si minerale (seleniu, fier si zinc). Carnea previne anemia datorita continutului ridicat de fier (in special carnea rosie) si ajuta la o buna functionare a sistemului nervos.

 Ingrediente:

½ kg piept de pui
2 linguri ulei de masline
100 gr smantana
1 ceapa
1 catel usturoi
1 lingura de zeama de lamaie
1 conserva de ciuperci (450 grame)
Patrunjel sau marar
Condimente (sare, piper).

Cum se prepara:

Puiul se spala, se taie in fasii lungi (7 cm) si subtiri. Se curata si taie ceapa, iar usturoiul se piseaza si se adaga impreuna la calit in ulei. Se adauga ciupercile si se caleste impreuna cu ceapa si usturoiul timp de 5 minute.

Pieptul de pui se rumeneste in putin ulei si se adauga apoi peste el smantana si ciupercile calite. Se mai lasa impreuna pe foc pana dau in clocot. La final se adauga condimentele si verdeata.

Mancarea se serveste calda cu garnitura de cartofi sau mamaliga. 

Reteta oferita de Sarbatorideiarna.ro