Tonul este recunoscut pentru faptul ca reduce riscul de boli de inima si atrita, reduce complicatiile astmului si are foarte putin colesterol. De asemenea, carnea de ton este benefica in ceea ce priveste functionarea creierului si este foarte recomandata in alimentatia copiilor.

Ingrediente

Doua conserve cu ton (de preferat bucati)
O conserva cu porumb
O lamaie
O lingura de maioneza
O ceapa medie
Trei frunze de salata verde (optional)
Un praf de sare 

Cum se prepara:

1.  Tonul se scurge de ulei, se marunteste cu ajutorul unei furculite si se amesteca intr-un bol cu zeama de la o lamaie (sau jumatate de lamaie – in functie de cat de acra vrei sa fie salata).

2. Se adauga maioneza, porumbul (spalat in prealabil), frunzele de salata si ceapa taiata marunt.

3. Se adauga praful se sare si se amesteca bine pana la omogenizare.

Carnea de ton contine seleniu (foarte bun pentru gravide), proteine, vitaminele B1, B3, B6, fosfor, potasiu si magneziu.