Sarmale de post

Ingrediente:

1-2 capatani varza
2 cesti ore
250 gr ciuperci
4  cepe
3  rosii
verdeata
cimbru
bors
ulei, sare, piper.

 

Cum se prepara:

Se pregateste umplutura amestecand orezul spalat bine, ceapa taiata marunt si calita in ulei inainte, verdeata, ciupercile tocate si sarea s piperulr. In cazul in care varza este proaspata se opareste in putina apa cu sare si se adauga bors inainte de a pune sarmalele la foc .Daca varza este murata se spala bine si se eventual se lasa in apa la desarat. Cantitati mici de umplutura (1-2 linguri) se infasoara in cate o foaie de varza in asa fel incat acestea sa nu se desfaca ulterior. Se aseaza intr-o cratita si se pun la fiert in bors sau in apa o jumatate de ora dupa care se adauga rosiile curatate de pielita si taiate cubulete si cimbru dupa gust. Se mai lasa la fiert sa scada si apoi se baga la cuptor un sfert de ora.

Reteta oferita de Sarbatorideiarna.ro