Tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti face un tatuaj

tatuaj

tatuaj

In ultima vreme sa te tatuezi a devenit ceva “la moda”, insa nu multa lume intelege cu adevarat ceea ce inseamna arta tatuajelor. Un tatuaj trebuie sa te reprezinte, trebuie sa reprezinte o etapa din viata ta pe care tu vrei sa o memorezi. Tocmai acest lucru face ca alegerea primului tatuaj sa fie putin mai complicata pentru multi dintre noi. Evita, asadar, sa iti faci un tatuaj doar din motivul ca e la moda sau doar de dragul de a purta un tatuaj.

Daca esti hotarata asupra tatuajului este bine sa ai in vedere urmatoarele lucruri.

Alegerea unui artist sau a unui salon de tatuaje

Evita sa te tatuezi la coltul blocului, la un salon aparut peste noapte, evita sa te tatuezi la un individ recomandat din auzite. Nu te grabi, cel mai bine este sa faci un mic research si afla ce saloane sau ce artisti sunt de incredere in orasul tau.

Alegerea zonei unde vrei tatuajul

Este foarte bine sa te gandesti inainte de a alege un model de tatuaj, la zona pe care vrei sa o tatuezi.Nu toate modelele de tatuaje pot fi pozitionate in orice zona, cel mai bine este sa discuti si sa ceri sfaturi artistului care iti va face tatuajul. Incearca sa eviti zonele foarte evidente (incheietura mainii, omoplat, brat etc).

Momentul tatuajului

Multi iti vor spune ca un tatuaj este dureros sau ca este vorba de un grad de durere in timpul tatuajului. Este normal sa te astepti la un anumit nivel de durere, dar acesta durere tine cont si de locul in care ai ales sa iti faci tatuajul sau de tipul de piele care il ai. Evita sa folosesti creme pentru anesteziere sau diverse sprayuri pentru a amorti pielea. Preferabil este sa ramai relaata si sa sti ca durerea este doar in primele 3 – 5 minute din tatuaj, dupa care durerea o sa se transforme intr-o mica jena.

Ingrijirea unui tatuaj

In momentul in care tatuajul a fost batut vei primi indicatii pe care trebuie sa le repecti. Aceste indicatii tin de la tatuator la tatuator, dar majoritatea indicatiilor constau in:

1. tatuajul va trebui masat de 3 – 4 ori pe zi cu un unguent care contine antibiotic (Baneocin sau Bepanthen) si incearca sa nu lasi surplus de crema pe tatuaj

2. evita sa lasi tatuajul acoperit cu tifon mai mult de 2 ore si nu accepta ca tatuajul sa fie acoperit cu (folie sau plastic), indiferent de crema aplicata –  folia sau plasticul sporeste cresterea bacteriilor si nu lasa pielea sa respire

3. evita contactul cu apa fierbinte sau aburi timp de 7-10 zile, chiar daca tatuajul este acoperit cu tifon

4. evita lovirea tatuajului si expunera acestuia lui la soare timp de 7 -10 zile.

 

model tatuaj fete

model tatuaj fete

model tatuaj fete

model tatuaj fete

model tatuaj fete

 

model tatuaj fete

 

tatuaj

 

Tatuaje pentru fete – 25 de modele

Cum sa ai grija de noul tau tatuaj

26 de lucruri interesante despre tatuaje

Tot ce trebuie sa stii inainte de a-ti face un tatuaj