Telefoanele mobile ne protejează de Alzheimer

nokia

nokiaDisputa legata de efectele telefoanelor mobile asupra sanatatii oamenilor continua cu un nou episod. De data asta intrebarea nu mai este daca telefoanele creeaza tumori sau nu. Surprinzator pentru cei mai multi dintre noi, acest nou studiu vorbeste de un efect benefic al utilizarii telefoanelor mobile.

 

Oamenii de stiinta ai Universitatii din California de Sud sustin ca telefoanele mobile ne pot proteja de boala Alzheimer. Evident, experimentele necesare ajungerii la aceasta concluzie s-au facut pe soricei. Inofensivele animale au fost expuse la o cantitate de radiatii electromagnetice egala cu cea emisa de telefoanele mobile.

Soriceii expusi la radiatii de la inceput nu au fost deloc afectati de incercarea cercetatorilor de a le altera memoria. Cei supusi mai tarziu la radiatii, dupa inceperea alterarii memoriei, au scapat de efectele nocive.

Daca acelasi lucru ar fi transpus la oamenii, asta ar insemna ca maladia de care sufera in prezent peste 35 de milioane de oameni ar putea fi tratata cu radiatii electromagnetice.

Sursa: go4it.ro