Testul de sarcina sau cum poti afla daca esti insarcinata

Testul de sarcina sau cum poti afla daca esti insarcinata

Vine un moment in care toate femeile se pregatesc sa devina mame sau ajung chiar fara sa stie, sa vrea in aceasta situatie. Exista mai multe semne care apar atunci cand o femeie ramane insarcinata, semne fizice care trebuie luate in seama.

La constatarea acestor modificari fizice este posibil sa fiti insarcinate. Pentru a va confirma acest lucru, cel mai rapid si usor mod este un test de sarcina sau asa zisul “test barza”. Aceste teste se bazeaza pe gasirea in urina sau sange a unui hormon ce se poate dezvolta in corpul unei femei doar daca este insarcinata.

Testele de sarcina sunt de doua tipuri, de urina si de sange. Cele mai la indemana, ieftine (intre 7 si 15 ron) si usor de folosit sunt cele de urina care se gasesc in orice farmacie. Cu toate ca acestea prezinta un rezultat cu un procentaj mare de siguranta al rezultatului, pentru o confirmare absoluta a acestuia este necesar un test de sange si un examen pelvic de catre un medic specialist. Avantajul testului de sange este ca acesta se poate face la cateva zile doar fata de 2 saptmani cum este in cazul testului de urina.

Testele de sarcina pe baza urinei sunt de mai multe feluri. La unele trebuie colectata urina intr-un recipient in care se introduce un tester de carton cu indicatori iar la altele este suficient sa puneti cateva picaturi pe testerul de carton. Nu trebuie sa va faceti griji pentru utilizarea acestora pentru ca instructiunile de folosire sunt destul de clare si usoare. In ambele cazuri rezultatul testului se verifica dupa 5-10 minute. Trebuie sa tineti cont si de recomandarea medicilor si producatorilor de a reface testul la cateva zile.

Foarte important de stiut si de facut este sa verificati termenul de valabilitate al testului cumparat. De asemenea, odata cumparat trebuie pastrat in conditii uscate, fara umiditate. Totusi, daca in urma acestui test de sarcina, nu esti convisa asupra rezultatelor, cel mai bine este sa apelezi la ajutorul unui medic. Acesta, in urma analizelor de sange, iti va da raspunsul corect.

Testele de sarcina se pot achizitiona de la orice farmacie.