Tratament cu laser pentru a schimba ochii caprui in albastri

Tratament cu laser pentru a schimba ochii caprui in albastri

Tratament cu laser pentru a schimba ochii caprui in albastriCu ajutorul noilor tehnologii se pare ca ochii caprui pot fi facuti albastri definitiv cu ajutorul unui tratament cu laser. Tratamentul dezvoltat de doctorul Gregg Homer de la clinica Stroma Medical poate transforma nuanta ochilor caprui in albastri, iar efectul este ireversibil.

Atunci cand a fost intrebat despre efectele adverse posibile, medicul a subliniat ca in urma celor 15 teste sofisticate, de specialitate realizate nu au existat probleme si retina nu a fost afectata in niciun fel. El a mai adaugat insa ca nicio interventie nu este lipsita de riscuri.

Expertii avertizeaza insa aceasta procedura ar avea efecte negative asupra ochilor pe termen lung. Acestia mai spun ca ochii caprui sunt mai protejati de aparitia unor probleme precum orbire si vedere dubla. In plus, ochii caprui sunt mai putin sensibili la lumina spre deosebire de cei verzi sau albastri, motiv pentru care nu ar trebui schimbata culoarea lor.

Doctorul Gregg Homer a declarat insa la postul de televiziune BBC ca laserul afecteaza doar pigmetul de la suprafata ochiului si ca frecventele folosite sunt absorbite de pigmentul negru de pe iris.

Pana acum testele au fost realizate doar pe cadavre, iar medicul sustine ferm ca nu exista nicio dovada a prezentei vreunui prejudiciu ocular pana in aces moment.

Aceasta discutie urmeaza sa fie intens dezbatuta cel putin pentru urmatorii 3 ani. Abia din acel moment acest tratament ar putea fi aprobat si aplicat pacientilor care sunt dispusi sa faca aceasta schimbare.