turta dulceIngrediente:

500 gr faina
400 gr miere
150gr unt
1 varf de lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de scortisoara
1/2 lingurita praf cuisoare
1 albus de ou.

Preparare:

Untul se lasa tine la temperatura camerei pentru a fi moale si maleabil si se amesteca apoi cu mierea.
Bicarbonatul se dizolva intr-o lingura cu apa calda si se adauga peste miere si unt, iar apoi se amesteca.
Se adauga scortisoara, cuisoarele si faina si se framanta pana cand aluatul se dezlipeste de mana.
Se lasa 20 de minute dupa care intinde o foaie groasa de aproximativ 3 cm si se aseaza intr-o tava unsa cu unt sau ulei.
Albusul de ou se bate bine cu o lingura de miere, iar apoi se unge cu rezutatul foaia asezata in tava.
Tava se baga la cuptor (foc mediu) si se tine aproximativ 40 de minute.
Se taie doar dupa ce se raceste.

Optional, se pot adauga nuci sfarmate sau migdale.