Vafe, waffles, gofre sau faguri – indiferent cum vrei sa le spui, reteta este aceeasi, iar gustul este minunat.

Ingrediente:

250 gr faina
1 plic praf de copt
3 linguri zahar zahar
3 oua (se separa albusurile de galbenusuri)
500 ml lapte
O sticluta de esenta de vanilie sau rom
100 gr unt topit
Doua linguri de zahar pudra
Un praf de sare.

Cum se prepara:

Se amesteca  faina cu zaharul, praful de copt si sarea si se omogenizeaza.

Albusurile se bat bine cu mixerul, pana devin o crema alba, asemanatoare cu frisca.

Separat, se bat galbenusurile, peste care se adauga laptele, esenta de rom si untul topit si se amesteca bine. Aceasta compozitie se adauga peste faina si se amesteca pana la omogenizare. Cand compozitia este omogenizata, se adauga albusul spuma si se amesteca.

Se incalzeste aparatul de facut vafe, se unge cu ulei (eventual cu o pensula speciala) si cand este bine incins, se toarna compozitia.

Se lasa la copt timp de 3 minute, sau pana cand aparatul te anunta ca este gata.

Vafele se pudreaza cu zahar pudra si si servesc cu ciocolata topita, dulceata, miere sau fructe cu frisca.