Diverse Timp liber - AskHer.ro

Antonio Mora: Artistul care Îmbină Imaginile Naturii în Portrete

Spaniolul Antonio Mora este un artist care face “cocktailuri de imagini”, așa cum se autodefinește pe pagina sa oficială. El creează compoziții uimitoare din imagini obișnuite pe care le găsește pe internet. Rezultatele sale sunt portrete frumoase și fascinante care par a fi dintr-o altă lume. Antonio Mora combină peisaje cu portrete frumoase pentru a exprima ideea că atunci când oamenii se conectează cu natura, lucruri uimitoare pot să se întâmple.

Antonio Mora, artistul cu o traiectorie complexă, a reușit să-și croiască drumul în lumea artei digitale, îmbinând psihologia, filologia și design-ul grafic pentru a crea opere ce traversează granițele dintre realitate și vis.

Studiile sale în psihologie și filologie au constituit fundația pentru o carieră ce avea să se contureze într-un mod neașteptat. Completând ulterior această bază cu un Master în Design Grafic, Mora și-a început cariera ca director artistic în propriul său studio de comunicare, servind în această poziție timp de aproape două decenii.

După o problemă de sănătate semnificativă, artistul a simțit nevoia de a-și explora latura creativă și de a se adânci în lumea sa interioară, în căutarea unei tehnici ce i-ar permite să-și exprime cele mai autentice emoții. Și a găsit-o.

Poetica imaginilor este ceea ce definește creațiile sale. Progresul extraordinar experimentat de instrumentele de prelucrare a imaginii digitale l-au ajutat pe Antonio Mora să-și dezvolte un stil propriu, foarte aproape de limbajul poetic.

Cu curaj, colajele sale digitale plasează personajele sale într-un univers paralel straniu și misterios, la jumătatea drumului între vis și realitate, provocând privitorului emoții de o natură hibridă.

Mora a descoperit că anumite unelte din Photoshop îi permiteau să dizolve limitele dintre două sau mai multe imagini suprapuse, obținând rezultate subtile în care fețele umane se amestecă cu peisaje, vegetație, lacuri, oceane, motive arhitecturale etc.

Cuvintele artistului însumează esența creațiilor sale: “Originalitatea mea constă în fuziune, în găsirea unor combinații care evocă evocare și mister. Imagini care deschid o fisură în memoria noastră colectivă și ne permit să observăm ființele care locuiesc în cele mai adânci vise ale noastre”.

Abia la începutul anului 2013, Antonio Mora a început să-și expună rezultatele căutărilor sale, un an prolific în care a simțit că și-a consolidat tehnica artistică și și-a ascuțit intuiția poetică. A adunat o colecție extinsă de opere încărcate de o frumusețe aproape hipnotică, evidențiind utilizarea referințelor din mitologia clasică.

Rețelele sociale au fost un mare aliat în cariera sa de succes, deoarece privirea sa excepțională a fost cunoscută și apreciată imediat de oamenii din toate culturile, poate pentru că a reușit să pătrundă în sufletul uman de neînțeles pentru a emoționa toate tipurile de sensibilități.

În prezent, Antonio Mora locuiește în orașul său natal, lucrând în continuare la creațiile sale, expoziții și noi linii de produse.

Arta sa este una democratică, într-o eră în care granițele dintre artă, modă, piață și publicitate s-au estompat definitiv. Obiectul artistic este mai accesibil ca niciodată publicului larg, iar artistul are mijloacele și tehnologia necesare pentru a crea produsul potrivit și a-l plasa în locul potrivit.