Frumusete - AskHer.ro Ingrijire

Cum faci parfumul sa reziste mai mult pe piele

PARFUM

Indiferent de cat de scumpa este o apa de parfum, aceasta nu va rezista o zi intreaga pe pielea ta daca nu folosesti cateva trucuri. Iar solutia nu este sa folosesti o cantitate mare de parfum sau sa umbli cu parfumul in geanta. Iata ce anume ai de facut pentru a pastra mirosul la o intensitate suficient de puternica, intreaga zi, pe pielea ta.

Exfoliaza pielea

Pielea uscata, incarcata cu particule moarte, nu va retine prea mult timp mirosul apei de parfum, motiv pentru care trebuie sa inveti sa iti faci din exfoliere o obisnuinta. Investe intr-un burete sau o lufa de calitate, cu ajutorul careia sa indepartezi excesul de celule moarte si foloseste-o de 2 – 3 ori pe saptamana.

Hidrateaza

Cu cateva minute inainte de pulverizarea parfumului, adauga o picatura de ulei hidratant dupa lobul urechii, la incheieturile mainilor si in locurile in care obisnuiesti sa le mai parfumezi. Uleiul va retine mult mai bine mirosul parfumului, la o intensitate potrivita.

Zonele cheie

Aplica parfumul “cu cap”. De regula, parfumul rezista mult mai bine in zonele in care sangele circula mai puternic, iar pielea este mai incalzita. Explicatia este simpla: notele parfumului sunt activate si devin mai puternice in contact cu aceste zone.

De asemenea, chiar daca parul retine foarte bine mirosurile, ar fi bine sa eviti totusi sa pulverizezi parfum pe acesta – suvitele tale se vor usca si degrada in timp din cauza alcoolului continut de parfum.