Noutati

Manichiura cu gel, un pericol pentru sanatatea ta

unghii cu gel

unghii cu gelEste adevarat ca unghiile facute cu gel sunt, pentru unele dintre noi, o necesitate. Acestea sunt rezistente, au o forma frumoasa si se obtin intr-un timp foarte scurt. Iar efectele… wow.

Totusi, celebrul Dr. Oz avertizeaza asupra efectelor negative pe care unghiile cu gel le au asupra sanatatii noastre.

1. Gelul agreseaza unghia naturala

Gelul de unghii acopera in totalitate unghia naturala si impiedica dezvoltarea normala a acesteia. In plus, unghiile tale naturale nu vor putea sa “respire” si se vor ingalbeni intr-un timp foarte scurt.

Din acest motiv este bine sa eviti ca aplicarea unghiilor cu gel sa devina un obicei permanent. Daca iti aplici gel o data, ar fi bine ca pana la urmatoarea aplicare sa treaca o perioada de aproximativ 5 luni. In aceasta perioada unghia va creste in totalitate si va fi complet regenerata.

2. Procesul poate provoca aparitia eczemelor

Gelul, dar si acetona pura cu care se indeparteaza acesta poate duce la aparitia eczemelor, care nu doar ca vor lasa un urma lor un aspect neplacut, ci se vor trata si cu dificultate.

3. Gelul pentru unghii este toxic

Gelurile pentru unghii contin substante volatile toxice, care pot provoca probleme la nivelul aparatului respirator, dar si iritatii la nivelul ochilor si pielii. Cu toate ca substanta “methyl methacrylate” este interzisa de catre Administratia pentru Siguranta Alimentelor si a Medicamentelor (FDA), aceasta continua sa se regaseasca in gelurile pentru unghii.

4. Te poti imbolnavi de cancer

Imediat dupa aplicarea gelului, unghiile tale trebuie introduse la lampa UV, acolo unde pielea ta este supusa razelor ultraviolete. Cu cat te expui mai des acestor raze UV, cu atat riscul de cancer de peiele este mai mare.