Locuitorii oraşului New York sunt recunoscuţi pentru ritmul de viaţă rapid, mereu pe fugă şi pentru faptul că ştiu exact ceea ce vor, iar stilul vestimentar nu face excepţie de la această regulă.

Tendinţele în New York sunt lansate mai mult pe stradă, decât pe catwalk. Nici un alt oraş nu îmbrăţişează extravaganţa aşa cum o face acesta, iar atmosfera aglomerată şi ritmul alert te încurajează să experimentezi, să ieşi în evidenţă şi să îţi afirmi individualitatea. Este un oraş ce înţelege că hainele te separă de mulţime şi drept urmare femeile mizează pe un stil excentric şi personal.

Ca în oricare altă metropolă, întâlneşti două tipologii bine definite – femeia care preferă hainele de la brand-uri de lux, mereu elegantă şi strălucitoare, iar pe de altă parte, cu un stil mult mai comfortabil şi relaxat, sunt fetele tinere care poartă ţinute alcătuite din combinaţii inedite de vintage şi piese de la magazinele mass-market.

Contrar pariziencelor, în New York rareori vei vedea pe cineva îmbrăcat în negru din cap până-n picioare. Acestea preferă culorile puternice şi nu au nici cea mai mică problemă în a asorta roşu aprins cu un imprimeu leopard pentru o ţinută de zi.

Se spune că în New York te îmbraci fie pentru succes, fie să impresionezi sau să te exprimi. Îndrăzneşte să porţi combinaţii inedite de haine precum Carrie Bradshaw, personajul din serialul Sex and the City, faimoasă pentru stilul extravagant, sau adoptă un look elegant precum fashion icon-ul Olivia Palermo. Nu ezita să asortezi materiale şi texturi diferite sau două tipuri de imprimeuri în aceeaşi ţinută.

Dacă vrei un look casual pentru toamnă, îţi recomand un tricou cu un logo, o pereche de jeanşi skinny şi o jachetă parka kaki. Pentru a completa ţinuta, asortează o geantă mare într-o culoare aprinsă.

 

Pentru un look elegant, alege o fustă creion albă şi o cămaşă în buline. Accesoriile sunt aici foarte importante, pantofii în buline, brăţările aurii şi clutch-ul alb completează cu grijă îmbrăcămintea.