Moda News

Pantofii Louis Vuitton, confectionaţi intr-o fabrică din Sibiu

O echipa de la o televiziune franceză a făcut un documentar pentru a afla unde sunt fabricaţi, de fapt, pantofii celebrului brand Louis Vuitton, cei care pe talpă au inscripţionat “Made in Italy”.

După îndelungi cercetări, jurnaliştii au ajuns la porţile fabricii Somarest din Cisnădie, judeţul Sibiu, acolo de unde săptămânal pleacă transporturi cu pantofi de lux către  Italia şi Franţa.

Totul, cu excepţia tălpilor, este confecţionat în cel mai mic detaliu în această fabrică, de către pantofari români cu o pregatire riguroasă.

Evident, scopul acestui secret, pe care cei de la brandul Louis Vuitton au încercat din răsputeri să îl ţină bine ascuns, este acela de a menţine profiturile mari, generate, în primult rând, de costurile mici de producţie. Este important însă de menţionat că aceste costuri mici de producţie nu înseamnă calitate inferioară. Din contra – în fabrică Somareş, fiecare pantof în parte este modelat şi cusut manual, exact ca în reclamele brandului Loius Vuitton.

În medie, din fabrica din Cisnădie, ies săptămânal 1500 de perechi de încălţăminte, care au inscripţionat pe talpă “Made în Italy” şi care se vând în marile magazine ale lumii cu preţuri între 500 şi 1800 de lire sterline.

Fabrica din Cisnadie, judetul Sibiu
Fabrica din Cisnadie, judetul Sibiu