Evenimente Timp liber - AskHer.ro

Targul de Craciun din Craiova se deschide astazi, 17 noiembrie

Craiova se îmbracă în lumini și magie si in acest an, incepand cu 17 noiembrie, transformându-se într-un loc de basm în perioada sărbătorilor de iarnă.

Târgul de Crăciun este cel mai frumos din țară, iar reputația sa a ajuns să străbată granițele și să-l plaseze pe podiumul celor mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa.

Acesta a fost premiat🏅de doua ori la nivel european.

Târgul de Crăciun se desfășoară în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în patru zone din municipiu – Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul, acolo unde vizitatorii o pot întâlni pe Crăiasa Zăpezii, se pot urca în cea mai mare 🎡 roată panoramică din România sau îşi pot face poze la căsuțele unicat, magic pictate de artisti plastici.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă.

Tot la Craiova a fost montată cea mai mare 🎡roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea vineri, 17 noiembrie, ora 18.30, să vină la Craiova şi să aprindem împreună cele două milioane de luminiţe de la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Cu decorațiuni uimitoare, un🎄 brad uriaș, ⛸️patinoar, concert, 🧑ateliere creative, carusel, personaje de poveste, căsuțe spectaculoase și cu cele mai frumoase luminiţe de Crăciun din Europa, Craiova oferă cea mai frumoasă atmosferă de sărbători pentru familie.

Târgul de Crăciun din Craiova va fi deschis zilnic, între orele 12.00 – 22.00, până pe 2 ianuarie 2024.

targul de craciun craiova