Lifestyle

Ce culori se poarta in primavara 2020. Tendinte majore anuntate de Institutul Pantone

In afara de albastrul clasic care a fost desemnat culoarea anului 2020, cei de la Pantone au anuntat principalele tendinte de culoare pentru primavara acestui an.

Pentru anul 2020, Pantone – autoritatea internationala in materie de culoare – prevede o revenire la culorile de baza, albastrul clasic primind titulatura de Culoarea Anului. Potrivit companiei, aceasta nuanta a fost aleasa pentru ca reprezinta calmul, increderea si „evidentiaza dorinta noastra pentru o fundatie stabila si de incredere” pe masura ce incepem un nou deceniu.

Pantone color of the year 2020

Dincolo de aceasta culoare care nu se demodeaza niciodata, pentru primavara 2020 Pantone estimeaza ca vom vedea nuante vibrante de oranj flacara si rosu intens, dar si tonuri precum bleu denim vintage, galben iris sau o nuanta inchisa si misterioasa de verde. Deloc surprinzator, am putut observa deja aceste nuante pe podiumurile de prezentare, colectiile de moda pentru primavara-vara 2020 fiind deja presarate cu numeroase piese in aceste culori.

Imagini pentru pantone 2020

Iata care sunt principalele nuante in tendinta pentru primavara 2020, anuntate de Pantone:

Albastru clasic

Numita Culoarea Anului 2020, aceasta nuanta de albastru inchis va putea fi observata la tot pas sezonul acesta, fiind populara si in cadrul show-urilor de moda pentru colectiile din primavara 2020. Albastrul clasic este o culoare dominanta in cadrul creatiilor propuse de Gucci, Marc Jacobs sau Balenciaga pentru sezonul urmator.

Rosu intens

Aceasta nuanta intensa de rosu s-a facut remarcata inca de la finalul anului trecut. A fost cel mai bine pusa in evidenta in cadrul colectiei prezentate de Valentino pentru primavara 2020. In mod sigur nu este o culoare pentru cei timizi, care nu isi doresc sa fie in centrul atentiei. Se potriveste prefect pentru tinutele sexy de seara, dar o poti include la fel de bine si in tinutele tale casual, de zi.

Oranj flama

O culoare deschisa si puternica, oranjul flama radiaza energie si caldura.