Frumusete - AskHer.ro Machiaj

Tendinte in machiaj pentru 2014: interviu cu make-up artistul Gabriela Cherestes

Gabriela Cherestes, make-up artist, revine pe www.askher.ro cu informatii proaspete despre cele mai noi tendinte de machiaj din 2014. De la ea aflam ca in acest an se poarta culorile pastelate, buzele intens colorate si conturul negru la nivelul ochilor.

AskHer.ro: Care sunt cele mai noi tendinte generale de make-up pentru 2014?

Gabriela Cherestes: In tendintele de make-up pentru 2014 se evidentiaza urmatoarele stiluri:

  •     Machiajul natural: ten luminos, un strat de mascara, blush diafan, ruj nude
  •     Conturul negru al ochilor: cat-eyes, smokey eyes
  •     Culori pastelate pentru pleoape: nuante de bleu, verde
  •     Buze intens colorate: portocaliu este culoarea vedeta

 

gabriela cherestes - make-up artistAskHer.ro: 2014 se va purta pielea alba sau bronzata?

Gabriela Cherestes: Se poarta naturaletea. Indiferent daca pielea ramane alba sau este usor bronzata, tenul necesita o atentie speciala, pentru a arata impecabil. Conturarea pometilor si accentuarea arcadelor se afla in tendinte(tehnica de contur si iluminare).

AskHer.ro: Ce stil de machiaj ar trebui sa adoptam pentru primavara acestui an?

Gabriela Cherestes: Recomand un stil natural purtat in viata de zi cu zi. In cazul unui context special poti alege sa poti un machiaj indraznet din cele aflate in tendinte: smokey eye, cat-eye, pasteluri diafane retro.

AskHer.ro: Culori pastelate, mate sau sidefate pentru machiajul ochilor?

Gabriela Cherestes: Toate variantele de mai sus 🙂 Nuantele metalice revin puternic in tendinte: cu reflexe, tonuri de cupru sau tonuri reci, se pot observa in prezentarile de moda Gucci sau Tom Ford.

AskHer.ro: Ce nuante de ruj se vor purta in 2014?

Gabriela Cherestes: Se poarta buzele intens colorate. Putem alege rujuri in nuante de portocaliu (aflate deja de cativa ani in tendinte), rosu, bordo sau mov. Pentru intensitate, peste ruj se poate aplica pigment in aceeasi culoare. Nu excludem nici rujurile nude, mai ales in cazul unui machiaj intens al ochilor.

AskHer.ro: In 2014 se va mai purta faimosul machiaj cat-eye? Merita sa investim in acest an intr-un eye-liner nou si o pensula speciala?

Gabriela Cherestes: Machiajul cat-eye este in tendinte in 2014. Acesta s-a facut remarcat in prezentarile Mosquino sau Versace. Desi este iubit de multe femei, deoarece este un machiaj care pune ochii in valoare, recomand utilizarea acestuia in functie de context (a nu se exagera utilizarea pe timp de zi).

AskHer.ro: Exista anumite culori care se poate mai mult in 2014?

Gabriela Cherestes: Pentru machiajul ochilor au fost propuse nuantele de fard bleu (Marc Jacobs a ales pentru prezentarile sale un fard albastru intens), accentele de verde fresh delicate, nuantele de pruna, dar si negru: machiajul smokey eyes este in continuare machiajul vedeta preferat de marii designeri (Roberto Cavalli, Donna Karan, Rodarte, Phillip Lim).

Gabriela Cherestes

Facebook

Photo credits: Adi Stoicoviciu

Model: Laura Teodoru