Sanatate - AskHer.ro Tratamente alternative

Beneficii ale masajului – interviu cu Gabriela Nicolau, expert in terapii complementare

masajMasajul este cea mai veche si eficienta forma de prelucrare a tesuturilor moi, reprezentand o metode de baza in medicina recuperatorie, sportiva si preventiva. Scopul principal este imbunatatirea proprietatilor fizice ale tesuturilor si ale circulatiei de intoarcere a sangelui si limfei din tesuturi.

Masajul poate fi de relaxare, reflexogen, pe trasee energetice.

Masajul de relaxare

Este o metoda eficienta de combatere a stresului cotidian si intarirea sistemului imunitar, doua probleme cu care ne confruntam din ce in ce mai mult in lumea moderna.

Rezultatele apar inca de la prima sedinta, acestea constand in relaxarea atat fizica, cat si psihica, pacientul devenind mult mai calm si mai optimist in fata problemelor de zi cu zi.

Nu exista o limita de varsta sau alt fel de restrictie in ceea ce priveste masajul de relaxare, fiind in general recomandat pentru cresterea calitatii vietii.

Masajul terapeutic

Se adreseaza tuturor persoanelor, indiferent de afectiunea de care sufera, abordarea fiind diferita de la caz la caz.

Exista mai multe tipuri de masaj terapeutic, ce pot trata atat afectiuni cronice cat si afectiuni acute:

– Reflexomasajul reprezinta in primul rand o foarte buna metoda de diagnosticare. Prin verificarea diferitelor zone reflexogene obtinanduse o imagine foarte clara a organelor afectate.

Dupa diagnosticare, se intervine prin masarea centrilor responsabili pentru ameliorarea sau rezolvarea in totalitate a problemelor descoperite.

– Masajul pe trasee energetice, este o metoda de masaj ce a luat nastere in Extremul Orient. Metoda consta in masarea unor puncte aflate pe cele 24 meridiane principale (aceleasi meridiane folosite si in acupunctura), care canalizeaza energia Qi.

– Masajul virtual, consta in transferul de energie intre terapeut si pacient, motiv pentru care bioenergoterapeutul trebuie sa aiba calitati aparte din punct de vedere al emisiilor propriului biocamp. Comparativ cu celelalte metode de masaj terapeutic, sedintele de tratament prin masaj virtual au o durata mai mare.

Florica Gabriela Nicolau

expert terapii complementare

tel: 0721.944.040

practicanta sahaja yoga (din 1992)

magnetoterapie (practica din 1992)

tehnici de masaj terapeutic si de relaxare (practica din 1996)

biosinergetician (din 2002)

cromoterapie (din 2002)