Film Timp liber - AskHer.ro

Interviu cu regizorul Andrei Tanase

andrei tanaseInceputul anului 2014 vine cu debutul lui Andrei in filmul de scurt metraj. Acesta ne povesteste cum a facut pasul catre regia de film si despre viitoarele proiecte in care este implicat.

AskHer.ro: Spune-ne mai multe despre scurtmetrajul pe care il pregatesti.

Andrei Tanase: Summer of ’89, pentru ca asta este titlul, este o poveste de dragoste dintre doi tineri prinsi in mrejele vietii de cuplu. Povestea lor este una clocotitoare, plina de pasiune, emotie, dar si de teama de necunoscut. Abundenta intrebarilor si tendinta de a pune raul inainte poate deveni un obstacol important in calea fericirii lor. Ce se va intampla cu Ana si Liviu vom afla impreuna. 🙂

AskHer.ro: De unde a pornit ideea?

Andrei Tanase: Totul a pornit de la o discutie cu Gabriel Branescu intr-un fast-food. Am inceput totul dintr-o gluma si apoi incet, i-am dat o forma. Amandoi aveam planuri pentru a filma alte scurtmetraje, insa ne-a placut ideea si am zis sa trecem la treaba. In cateva saptamani Gabi a scris scenariul si am inceput castingul. Acum suntem deja la jumatatea filmarilor si imi place ce iese. Avand in vedere ca este debutul meu in film, emotiile sunt si mai mari.

AskHer.ro: Cine sunt oamenii alaturi de care lucrezi?

Andrei Tanase: Pentru Summer of ’89 am avut sansa de a cunoaste oameni foarte buni si foarte deschisi cu care imi face mare placere sa lucrez. Gabi este coregizor si scenarist, Cosmin Gurau se ocupa de regia de montaj, Dragos Sabadac este DOP si Razvan Rebegeanu este asistent regie. Dintre actori Andreea Diaconita si Alex Zlavog (Ana si Liviu), iar Marius Manole, Coca Bloss si Adriana Mocca le contureaza povestea.

AskHer.ro: Cand preconizezi ca vei finaliza filmarile?

Andrei Tanase: Filmarile sunt planificate pana in prima parte a lunii noiembrie. Pana acum am respectat deadline-urile pe care ni le-am propus. Sper sa mearga totul conform planurilor in continuare.

AskHer.ro: Cand va fi lansat Summer of ’89 si unde?

Andrei Tanase: Premiera este programata pentru data de 13 februarie 2014. Despre locatie si alte date precise voi mai reveni cu informatii pe parcurs. Ne dorim ca, dupa premiera si participarea la diverse festivaluri, filmul sa poata fi accesibil tuturor, probabil prin intermediul uneia dintre platformele de continut video existente.

AskHer.ro: Cum ai facut trecerea la regie?

Andrei Tanase: Cinematografia mi-a placut intotdeauna si, cumva, fotografia m-a pregatit un pic. Trecerea mea la regie este ca o relatie in care amandoi partenerii uita de trecut si se concentreaza pe descoperirea celuilalt. Asta fac si eu – descopar!

AskHer.ro: Ce alte proiecte mai ai in plan?

Andrei Tanase: Idei de proiecte sunt multe, dar care dintre ele va prinde contur este un mister chiar si pentru mine. Ceea ce stiu sigur este ca in viitorul apropiat vor mai fi doua scurtmetraje. Unul dintre ele destul de curand, pentru el am scris deja scenariul de cateva saptamani bune si am pus deja la cale un plan de “atac”. Din superstitie insa, as vrea sa nu dau mai multe detalii, insa promit ca revin 🙂