Tratamente alternative

Pelinul, planta cu zeci de beneficii

pelin

Pelinul este un remediu excelent, direct proportional cu gustul sau amar, pentru o serie de afectiuni, printre care probleme intestinale, anorexie, edem renal, gastrita hipoacida, hemoroizi, viermi intestinali sau rani cu dificultati de vindecare.

Mai mult decat atat, un studiu efectuat la Universitatea Washington arata ca un medicament a carui susbtanta activa este extrasa din pelin, se foloseste cu succes in tratarea cancerului.

Fie ca este consumat sub forma de pulbere, ceai, tinctura, sirop, lichior sau vin de pelin, planta este cu adevarat miraculoasa, iar acest lucru este sustinut de foarte multi doctori si nutritionisti.

Pelinul detoxifiaza intreg organismul, curata colonul si are efect tonic si revitalizant. Mai mult decat atat, pelinul stimuleaza anumite zone ale creierului. In plus, consumul de pelin este benefic bolnavilor de ciroza si are efecte benefice puternice impotriva Stafilococului auriu.

Extractul de pelin favorizeaza distrugerea celulelor canceroase si este un tratament puternic in cazul leucemiei, cancerului de san si prostata. In urma studiilor efectuate pe bolnavii de cancer, s-a constatat ca, spre deosebire de chimioterapie care istruge si celulele sanatoase, tratamentul pe baza de pelin distruge doar o celula sanatoasa la 12.000 de celule canceroase.

Totusi, este de evitat excesul: consumat in cantitati mari, pelinul poate avea efecte adverse precum: greturi, toxicitate la nivelul fixatului, halucinatii, pierderea memoriei etc.

A nu se administra in cure mai lungi de 21 de zile, decat daca intre acestea se fac pauze de cel putin 7 zile.