Frumusete - AskHer.ro Hairstyle Ingrijire Lifestyle

Cum sa folosesti rozmarinul pentru o crestere accelerata a parului

par lung rozmarin

Cu o istorie bogată în utilizări medicinale și culinare, rozmarinul a captat atenția în ultimii ani pentru beneficiile sale potențiale în ceea ce privește creșterea părului. Studii recente au evidențiat efectele pozitive ale uleiului de rozmarin în tratarea alopeciei androgenetice și promovarea regenerării părului.

Utilizarea uleiului de rozmarin pentru creșterea părului:
Studiile recente sugerează că uleiul de rozmarin ar putea fi benefic în promovarea creșterii părului sau în încetinirea căderii acestuia. Cu toate acestea, este necesară o cercetare suplimentară pentru a evalua pe deplin eficacitatea sa. De asemenea, este important de menționat că uleiul de rozmarin s-ar putea să nu fie eficient sau sigur pentru toată lumea. Cu toate acestea, acest remediu natural ar putea fi mai sigur și mai puțin probabil să provoace efecte secundare decât unele medicamente pentru creșterea părului.

Studii și perspective:


Unele studii arată că uleiul de rozmarin ar putea ajuta în anumite tipuri de cădere a părului, însă este important de menționat că căderea părului poate avea diverse cauze și, în consecință, uleiul de rozmarin nu ar putea fi util pentru toate acestea. Cauzele căderii părului pot include factori genetici, vârsta, alopecia, tratamente pentru cancer sau alte medicamente, infecții, dezechilibre hormonale, îngrijirea părului sau coafurile, boli sau alte stresori.

Un studiu din 2015 a constatat că uleiul de rozmarin ar putea fi un tratament util pentru alopecia androgenetică. Participanții la studiu au prezentat o creștere semnificativă a numărului de fire de păr după 6 luni de utilizare a uleiului de rozmarin. Rezultatul general al studiului a furnizat dovezi că uleiul de rozmarin poate fi eficient pentru anumite tipuri de creștere a părului.

De asemenea, un studiu din 2022 a găsit dovezi că uleiul de rozmarin poate contribui la creșterea părului. Studiul a precizat că uleiul de rozmarin a avut același efect ca Minoxidil, un medicament pentru creșterea părului, după 6 săptămâni de utilizare.

Cercetările din 2017 au arătat că rozmarinul poate ajuta în gestionarea infecțiilor bacteriene. Acest lucru înseamnă că, dacă căderea părului este cauzată de o infecție bacteriană la nivelul scalpului, uleiul de rozmarin poate fi util în eliminarea infecției și regenerarea părului. Cu toate acestea, oricine are o infecție la nivelul scalpului ar trebui să discute întotdeauna cu un profesionist în domeniul sănătății.

Există posibilitatea ca uleiul de rozmarin să sporească eficacitatea tratamentelor convenționale. Cu toate acestea, nu s-au efectuat studii pentru a testa validitatea acestei teorii. De asemenea, nu s-a efectuat nicio analiză pentru a stabili dacă uleiul de rozmarin poate fi utilizat în siguranță împreună cu minoxidil sau alte medicamente pentru creșterea părului.

Oricine folosește minoxidil sau alte tratamente pentru regenerarea părului ar trebui să consulte un profesionist în domeniul sănătății înainte de a utiliza ulei de rozmarin.

Efectele uleiului de rozmarin

Un studiu din 2016 a constatat că rozmarinul a stimulat circulația sângelui și sănătatea pielii la șobolani. Dacă același lucru ar fi valabil și pentru oameni, atunci uleiul de rozmarin ar putea preveni căderea părului prin îmbunătățirea sănătății părului și a scalpului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea dacă uleiul de rozmarin poate ajuta la prevenirea căderii părului.

Cercetările recente arată că acesta ar putea ajuta la regenerarea părului în anumite cauze ale căderii părului. Persoanele îngrijorate de căderea părului ar trebui să discute cu un profesionist în domeniul sănătății pentru a diagnostica cauza și a discuta opțiunile de tratament.

Cum se utilizează uleiul de rozmarin pentru scalp:

  1. Masaj direct în scalp

Uleiul de rozmarin poate fi aplicat direct pe scalp, dar este important să-l diluați și să nu-l aplicați nediluat. Pentru a face o soluție cu ulei de rozmarin, puteți încerca să diluați câteva picături de ulei de rozmarin într-un ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos. Apoi, puteți masa uniform uleiul în scalp. Clătirea ulterioară a uleiului este opțională. Cu toate acestea, dacă alegeți să-l clătiți, ar trebui să-l lăsați să acționeze în scalp câteva minute înainte de a face acest lucru.

  1. Amestecați ulei de rozmarin în șampon

Adăugați câteva picături de ulei de rozmarin într-un șampon și spălați-vă părul zilnic. Este important să nu supra-concentrați uleiul în șampon. Începeți cu cinci picături sau mai puțin la 50 ml de șampon.

  1. Utilizați ulei de rozmarin în șamponul făcut în casă

Diverse rețete pentru un șampon făcut în casă pot fi găsite online. Odată ce găsiți un șampon de bază pe care îl preferați, puteți adăuga uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de rozmarin, în funcție de beneficiile dorite.

Uleiul de rozmarin poate dura ceva timp până să-și facă efectul. Pentru a măsura progresul, o persoană poate încerca să numere firele de păr dintr-o regiune mică a capului. Găsirea unei modalități de a urmări pierderea părului poate face mai ușor să observați dacă produsul este eficient.

4. Pulverizeaza apa de rozmarin pe scalp si lungimea parului

Cum să faci apă de rozmarin pentru par lung:

  1. Adaugă 2 căni (470 ml) de apă (de preferat apa distilata) într-o oală și fierbe-o.
  2. După ce apa a dat în clocot, adaugă 3 – 5 ramuri de rozmarin proaspăt și lasă amestecul să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
  3. După ce ai îndepărtat oala de pe foc, las-o să se răcească timp de 30 de minute, apoi strecoară apa într-o sticlă cu pulverizator sau într-un borcan de sticlă.

Cum să folosești apa de rozmarin pentru păr:

  1. Pulverizează apa de rozmarin pe păr și masează ușor scalpul de 2-4 ori pe săptămână pentru a accelera creșterea părului și a reduce mătreața.
  2. Poți folosi apa de rozmarin în duș ca un balsam: aplică câteva jeturi pe scalp, masează și lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește bine.

Câteva sfaturi utile:

  • Aplică apa de rozmarin pe părul curat pentru cele mai bune rezultate.
  • Înainte de a aplica apa de rozmarin pe scalp, testează-o pe încheietura mâinii și așteaptă două ore pentru a vedea dacă există o reacție adversă la rozmarin.

Folosește apa de rozmarin de 2-4 ori pe săptămână pentru a obține cele mai bune rezultate.

Pentru a obține rezultate mai bune, poți folosi și ulei de rozmarin în paralel cu apa de rozmarin. Uleiul de rozmarin are o concentrație mai mare de rozmarin și poate hidrata părul, îmbunătățind sănătatea scalpului.

Aplicând aceste sfaturi simple și folosind apa de rozmarin în mod regulat, poți încuraja creșterea părului și poți îmbunătăți sănătatea scalpului într-un mod natural și eficient.

Ce trebuie să știți înainte de a utiliza ulei de rozmarin:

Deși uleiurile esențiale, cum ar fi uleiul de rozmarin, sunt produse naturale, acestea nu pot fi sigure pentru toată lumea. Ele pot provoca, de asemenea, efecte secundare potențiale.

Uleiul de rozmarin este foarte concentrat. Utilizarea prea multora poate deteriora foliculii de păr, provocând pierderea părului în loc de creștere a acestuia.

Oricine cu o afecțiune a pielii sau o sensibilitate a pielii ar trebui să folosească cu prudență uleiurile esențiale. Acestea pot provoca reacții alergice sau agrava simptomele afecțiunilor pielii. Persoanele ar putea dori să discute cu un profesionist medical înainte de a folosi uleiuri esențiale de orice fel.

Din păcate nu este monitorizată sau controlată calitatea uleiurilor esențiale. Este important să cercetați brandul și calitatea înainte de utilizare.

Rezumat

Unele cercetări arată că uleiul de rozmarin poate ajuta la stimularea creșterii părului. Cu toate acestea, acest lucru depinde de cauza căderii părului și de individ.

Uleiul de rozmarin poate să nu fie potrivit pentru toată lumea. O persoană ar trebui să discute cu un profesionist medical înainte de a folosi ulei de rozmarin, în special femeile care alăptează/sunt insărcinate si persoanele care au o sensibilitate la nivelul pielii sau o afectiune dermatologică.